Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével

Kijevi jércemell vajas-petrezselymes karottával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, Valentin-nap, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal

Tonhalas kuszkusz saláta friss bazsalikommal Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak , saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

2014.09.12.

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Könnyen elkészíthető mediterrán finomság, mely nem igényel sok időt, így akár a sietős hétköznapokon is feltálalhatjuk. Hétvégére viszont, illik hozzá egy pohár jófajta fehérbort is fogyasztani.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemell filé

250 g reszelt trappista sajt

250 g tejföl

75 g Kőröshegyi sonka (használhatunk másfajta sonkát is, de ennek kellően füstölt az íze)

125 g csemegekukorica (konzerv)

1 tk. szárított bazsalikom

1 tk. őrölt rozmaring

tengeri só

őrölt fekete bors

étolaj a sütéshez

 

a bazsalikomos sült burgonyához:

800 g burgonya

1 ek. szárított bazsalikom

1 ek. olívaolaj

2 csipet őrölt fekete bors

tengeri só

3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és klopfoljuk is. Bedörzsöljük a száraz fűszerekkel és 5 percig állni hagyjuk.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és ebben sütjük elő a csirkét. Mindkét oldalát kb. 1 percig sütjük. Csak kérget kell, hogy kapjon és már ki is vehetjük. Az elősütött húst egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük.

3. A megsült húsok tetejét vékonyan megkenjük egy kevés sóval kikevert tejföllel. Megszórjuk a kukoricával és egy-egy szelet sonkát teszünk rá, majd reszelt sajttal is megszórjuk a tetejét.

Az így elkészített húst 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.

4. Közben egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük és egyenletesen elterítjük a tepsin. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk és apróra vágott fokhagymával megszórjuk a tetejét. Ezt is 200 C fokon 30 percig sütjük grill fokozatot használva.

vissza

Hozzászólások