Life and Trend

Földi Rita online magazinja

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

2014.09.12.

Mediterrán csirkemell bazsalikomos sült burgonyával

Könnyen elkészíthető mediterrán finomság, mely nem igényel sok időt, így akár a sietős hétköznapokon is feltálalhatjuk. Hétvégére viszont, illik hozzá egy pohár jófajta fehérbort is fogyasztani.

Hozzávalók (4 személyre):

500 g csirkemell filé

250 g reszelt trappista sajt

250 g tejföl

75 g Kőröshegyi sonka (használhatunk másfajta sonkát is, de ennek kellően füstölt az íze)

125 g csemegekukorica (konzerv)

1 tk. szárított bazsalikom

1 tk. őrölt rozmaring

tengeri só

őrölt fekete bors

étolaj a sütéshez

 

a bazsalikomos sült burgonyához:

800 g burgonya

1 ek. szárított bazsalikom

1 ek. olívaolaj

2 csipet őrölt fekete bors

tengeri só

3 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és klopfoljuk is. Bedörzsöljük a száraz fűszerekkel és 5 percig állni hagyjuk.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és ebben sütjük elő a csirkét. Mindkét oldalát kb. 1 percig sütjük. Csak kérget kell, hogy kapjon és már ki is vehetjük. Az elősütött húst egy jénai tálba vagy tepsibe tesszük.

3. A megsült húsok tetejét vékonyan megkenjük egy kevés sóval kikevert tejföllel. Megszórjuk a kukoricával és egy-egy szelet sonkát teszünk rá, majd reszelt sajttal is megszórjuk a tetejét.

Az így elkészített húst 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.

4. Közben egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk. A burgonyát meghámozzuk, megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük és egyenletesen elterítjük a tepsin. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk és apróra vágott fokhagymával megszórjuk a tetejét. Ezt is 200 C fokon 30 percig sütjük grill fokozatot használva.

vissza

Hozzászólások