Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Gombával töltött palacsinta rántva

Gombával töltött palacsinta rántva Konyha: magyar
Fő kategória: zöldséges ételek
Étkezés: ebéd
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Speciális összetevő: húsmentes

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal

Zellerkrémleves oregánós ropogóssal Konyha: mediterrán
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi, téli
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

2016.01.23.

Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj

Az ázsiai ízvilágot kevertem a magyaros vonallal, így született meg ez a nagyszerű étel, mely bekerült az új kedvenceim közé (csak, hogy ne egyek állandóan csirkehúst).

Hozzávalók (2 adag):

2 szelet csont nélküli karaj csíkokra vágva

1 ek. szezámmag

1 ek. szójaszósz

1 ek. frissen reszelt gyömbér

1 nagy gerezd fokhagyma

1 tk. étkezési keményítő

1 dl csontlé vagy marhahús alaplé

2 dl víz

1 kk. Erős Pista

1 ek. olívaolaj

½ kisebb brokkoli rózsáira szedve

1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva

őrölt fekete bors

 

a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs

 

Elkészítés:

1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.

Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.

2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.

3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.

Rizzsel tálaljuk.

vissza

Hozzászólások