Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb)

Sült csirkemell kapros-joghurtos uborkasalátával (alakbarát, gluténmentes, low carb) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: nyári
Alkalom: grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri

Toszkán májas pirítós, azaz Crostini neri Népszerű témák: szilveszteri buli receptek
Konyha: mediterrán
Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, grill party, karácsony, szilveszter, farsang, Valentin-nap

Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát)

Oregánós-fokhagymás csirkemell petrezselymes jázmin rizzsel (alakbarát) Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Rakott cukkini bolognai mártással

2016.06.28.

Rakott cukkini bolognai mártással

A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilágú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!

Hozzávalók (2 adag):

150 g darált sertéslapocka

1 nagyobb darab cukkini

200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré

½ vöröshagyma

2 db fokhagyma

őrölt fekete bors

oregánó

bazsalikom

1 tk. olívaolaj

35 g zsírszegény sajt

Elkészítés:

1.  A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.

2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.

3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.

4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

1 adag tartalmaz:

Energia: 300 kcal

Fehérje: 22 g

Szénhidrát: 11 g

Zsír: 18 g

 

#gluténmentes #szénhidrát csökkentett #zöldséges #egytálétel #könnyen elkészíthető #egészséges #olasz konyha #könnyű ebéd #húsos főételek #diétás #diéta #enni és fogyni

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások