Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát)

Fokhagymás rakott pulykamell cukkínivel és bulgurral (alakbarát) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap

Alakbarát csirkés-brokkolis wrap Konyha: keleti
Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

No.1 fitness reggeli: Cottage cheese melegszendvics ruccolàs tonhalsalàtàval

No.1 fitness reggeli: Cottage cheese melegszendvics ruccolàs tonhalsalàtàval Konyha: mediterrán
Fő kategória: halak
Étkezés: reggeli
Szezon: szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi, téli
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Padlizsánkrém

2014.03.17.

Padlizsánkrém

Többféle padlizsánkrém recepttel találkozhatunk manapság.

Kedvenc erdélyi receptemet osztom meg veletek, melyhez ez a videó csinált kedvet: videó

A receptem gyakorlatilag ugyanaz, de az eljárás kicsit más (és mellesleg az iszogatás is kimaradt főzés közben, mely a videó alapján elengedhetetlen munkarésznek tűnik).

Hozzávalók (4-6 személyre):

2 db padlizsán

1 db vöröshagyma vagy lilahagyma

2 db tojás sárgája

300 ml étolaj

1 kk. citromlé

1 kk. mustár

Elkészítés:

1. A tökéletes füstös ízű padlizsánkrém elkészítéséhez a padlizsánokat a szabad tűzön, vagy grillen kell megsütni. Így a padlizsánkrémünk íze olyan lesz, mint egy lágyabb füstölt szalonnáé. Ez viszont nem mindig kivitelezhető. Ha lakásban csináljuk, akkor a padlizsánokat mossuk meg, hosszában vágjuk félbe és tegyük a sütőbe (ha megoldható grill rácsra és grill fokozatra) 220 C fokra kb. 40 perce.

2. Amíg a padlizsánok sülnek, addig házi készítésű majonézt csinálunk. A tojások sárgáját beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt és elkeverjük. Majd vékony sugárban, lassan a tojásokhoz adagoljuk a kimért étolajat és közben folyamatosan habverővel kevergetjük.

Az így elkészített majonézt sózzuk.

A vöröshagymát vagy nagyon apróra vágjuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük.

3. A kész padlizsánok héját eltávolítjuk, belsejét turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a hagymát és pépesre turmixszoljuk.

A padlizsánpépet beleforgatjuk a majonézbe és ízlés szerint sózzuk, esetleg borsozzuk.

Pirítósra kenjük, tetejét megszórjuk metélőhagymával. Paradicsomot, valamint lilahagymát kínálunk hozzá.


vissza

Hozzászólások