Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Cukkíni főzelék reform módon fűszeres csirkemellel

Cukkíni főzelék reform módon fűszeres csirkemellel Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes
Népszerű témák: testépítős ételek, főzelék, Enni és Fogyni módszer
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém Fő kategória: előételek, vendégvárók, zöldséges ételek
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, laktózmentes, tejmentes, húsmentes

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Korhelyleves

2016.02.10.

Korhelyleves

Általában Szilveszterkor vagy nagyobb mulatozás (italozás) után készítjük, de ez eltolódhat egy februári hideg napra is, amikor egy tányér forró, vitamindús leves feldobhatja az ember napját.

A korhely a népnyelvben mulatozó, ivós embert jelent. Innen kapta a nevét a leves, mert nekik szánták gyomorjavítóként.

 

Hozzávalók (8 személyre):

800 g savanyított káposzta

3 db babérlevél

őrölt köménymag

őrölt fekete bors

morzsolt majoránna

1 db fokhagyma

1 db vöröshagyma

8 db bécsi virsli

300 g füstölt-főtt tarja

450 g tejföl

2 ek. liszt

3 ek. étolaj

1 kk. fűszerpaprika

 

Elkészítés:

1.  A savanyú káposztát összevágjuk és egy nagyobb lábosba tesszük. Felengedjük hideg vízzel és fűszerezzük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és babérlevéllel.

Beletesszük a felaprított fokhagymát és az 1 cm-es kockákra vágott tarját is.

2. Amikor puhára főtt a káposzta, akkor magyaros rántással berántjuk a levest. Ehhez egy külön edényben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet. Megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és megpároljuk benne. Tűzről levéve elkeverjük a rántásban a fűszerpaprikát. Ezt a keveréket a forrásban lévő leveshez adjuk állandó kevergetés mellett.

3. Hőkiegyenlítéssel a levesbe tesszük a tejfölt. Forralás után készen is van. Legvégén adjuk hozzá a felkarikázott virslit, mely néhány perc alatt puhára fő.

Készíthetjük füstölt szalonnával vagy más húsokkal (pl. oldalas) is.

vissza

Hozzászólások