Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Legnépszerűbb

Cékla történet

Cékla történet
Cékla történet
Cékla történet
Konyha:mediterrán
Fő kategória:előételek
Étkezés:ebéd, vacsora
Szezon:téli
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 60 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Cékla történet

Ajánlom ezt a történetet előételként, egy könnyű fehérbor társaságában, és fogyókúrázóknak vacsorára.

 A cékla többek között méregtelenítő, fogyasztó hatású, növeli az állóképességet és javítja a vérkeringést.

A dió segít, hogy szép legyen a hajunk, a rucola pedig jó hatással van az emésztésre is.

 

Hozzávalók (2 személyre):

2 db cékla

olívaolaj

1 marék dió

125 g mozzarella

2 marék rucola

 

Az öntethez:

1 zöldcitrom leve

0,8 dl olívaolaj

őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

1. A céklával kell kezdenünk, mivel ennek sok idő kell. A legjobb, ha előző nap elkészítjük, mivel napokig eláll a hűtőben.

A céklát alaposan megmossuk. Ne távolítsunk el róla semmit, különösen ne a ”farkincáját”, mert abban vannak a festékanyagok. Sózzuk, és kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd alufóliába csomagoljuk. Tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 C fokon 1-1,5 órát sütjük (a cékla méretétől függően).

A kész céklát még melegen megpucoljuk (nem forrón, tehát hagyjuk egy kicsit hűlni) és felkockázzuk.

2. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük.

3. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ha kész apróra vágjuk.

4. Az öntethez a zöldcitrom levét összekeverjük az olívaolajjal, a sóval és a fehér borssal.

Tálaláskor a céklát, a mozzerellát, a rucolát és a pirított diót a tányérra tesszük és leöntjük az öntettel.