• Vagány Receptek e-book
  • Életmódváltó Csomag - Étrend és Receptek
  • Megjelent könyveim
  • Fitnesz édességek könyv
  • Enni és Fogyni ebook

Francia hagymaleves

Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Fő kategória:levesek
Étkezés:ebéd
Szezon:téli
Alkalom:karácsony, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 30 perc
Speciális összetevő:húsmentes, tojásmentes
Árszint:olcsó hozzávalók

Francia hagymaleves

Kedvenc téli levesem, melyet hétvégékre és az ünnepekre is ajánlok. Csodás élmény és íz világ, mikor a sajt megolvad a forró levesben. Pont így melegíti fel hideg időben a fázós embereket is.

 

 Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db nagyobb méretű vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek. vaj
  • 1 csipet cukor
  • 8 dl húsleves (zöldségalaplé vagy erőleves)
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 1 db szikkadt francia kenyér (vagy kifli)
  • reszelt trappista sajt (lehet füstölt is)

 Elkészítés

1. A megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk és vajon megpároljuk egy lábasban. Egy csipet cukrot szórunk rá a párolás elején.

2. Felöntjük a levessel vagy az alaplével. Sózzuk, őrölt fehér borssal megszórjuk, és miután felforrt hozzáadjuk a bort. Összesen kb. 15 percig főzzük.

3. Levesbetétként a kenyérszeleteket megszórjuk reszelt sajttal és apróra vágott újhagymával, (kockázott füstölt szalonnát is tehetünk rá) és sütőben megsütjük.

A levest forrón tálaljuk a sajtos kenyerekkel. Kínálhatunk még hozzá kockára vágott sajtot is.

Szerző: Földi Rita

Földi Rita: szakács, táplálkozási tanácsadó, életmódblogger

Fitnesz blogomon bebizonyítom, hogy a diétás ételek is lehetnek ínycsiklandóan finomak. Felejtsd el az önsanyargató diétákat és az unalmas ételeket! Ha neked is hiányzik a diétából az édesség, a sütemény, akkor jó helyen jársz!

Segítek neked, hogy finom ételekből állíthasd össze a diétás étrendedet, megmutatom, hogyan lehetsz hosszú távon karcsú és tippeket adok ahhoz, hogy az evésen kívül másban is megtaláld a boldogságot. Olvasd el a cikkeimet, nézd meg a receptjeimet, de előbb ismerj meg jobban, ha pedig kérdésed van, üzenj nekem itt!