Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve
Konyha:magyar
Fő kategória:vendégvárók
Étkezés:uzsonna, vacsora
Szezon:szezonfüggetlen
Alkalom:grill party, Halloween, karácsony, szilveszter, újév, farsang, húsvét
Elkészítési idő:max. 30 perc
Népszerű témák:szilveszteri buli receptek, street food ételek, villámgyors receptek elfoglalt embereknek
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Az egyik kedvencem ez a recept. Kitűnő vendégvárónak, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Általában Szilveszterkor szoktam készíteni és mindig megállapítom, hogy többet kellett volna belőle sütni, mert pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam, de használhatunk fagyasztott leveles tésztát is.)

2 ek. vaj

1 csomag Lucullus sültkrumpli fűszersó (Én a simát használtam, de kipróbálhatjuk a paprikásat is.)

reszelt sajt

sonka (pl: fekete erdei sonka, vagy Húsvéti maradék sonka) de lehet szalonna is, vagy mini virsli

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: szezámmag

 

Elkészítés:

1. A vajat félig felolvasztjuk, és belekeverjük a fűszersót.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle, melyeket alaposan megkenünk a fűszeres vajjal.

A téglalapok közepére tesszük a sonkát, vagy a szalonnát, vagy a virslit. (Általában vegyesen készítem: egy tepsi sonkás, a másik szalonnás, a harmadik virslis). Alaposan megszórjuk reszelt sajttal, majd a téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.