Konyha: | keleti |
Fő kategória: | sertés ételek |
Étkezés: | ebéd, vacsora |
Elkészítési nehézség: | közepes |
Elkészítési idő: | max. 30 perc |
Speciális összetevő: | laktózmentes, tejmentes, tojásmentes |
Árszint: | közepes árkategóriájú hozzávalók |
Pikáns szezámmagos-brokkolis karaj
Az ázsiai és a magyaros ízvilág egyesítése egy finom ebédben.
Hozzávalók (2 adag)
- 2 szelet csont nélküli seréskaraj, csíkokra vágva
- 1 ek. szezámmag
- 1 ek. szójaszósz
- 1 ek. frissen reszelt gyömbér
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 tk. étkezési keményítő
- 1 dl csontlé vagy marhahús alaplé
- 2 dl víz
- 1 kk. Erős Pista
- 1 ek. olívaolaj
- ½ kisebb brokkoli rózsáira szedve
- 1 db zöld paprika vékony csíkokra vágva
- só
- őrölt fekete bors
a tálaláshoz: 2 adag basmati rizs
Elkészítés
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát is csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük.
Elkészítjük a szószt. Ehhez egy tálban összekeverjük az alaplét, a szójaszószt, a fokhagymát, a gyömbért, az Erős Pistát és a keményítőt.
2. A húst felforrósított olívaolajon, sóval és borssal megszórva megpirítjuk. Amikor már pirosas kérget kapott, akkor felöntjük a vízzel, és lefedve puhára pároljuk. Elpárologtatjuk róla az összes folyadékokét és a szezámmaggal megszórva megpirítjuk, majd félretesszük a húst.
3. Ugyanazt a serpenyőt használva pirítjuk meg a zöldségeket egy kevés olajon. Pár percig pirítjuk kevergetés mellett, majd hozzáadjuk az előre elkészített szószt. Lefedve 2-3 percig pároljuk. Utána hozzáadjuk a félretett húst és kevergetve pár percig még tovább főzzük.
Rizzsel tálaljuk.