Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Szavazás

Leginkább milyen recepteket szeretnél látni az oldalon?

Szavazok

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával
Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával
Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával
Fő kategória:tészták
Étkezés:ebéd
Szezon:őszi, téli
Alkalom:Halloween, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség:könnyű
Elkészítési idő:max. 90 perc
Speciális összetevő:fehér cukor mentes, fehér liszt mentes
Árszint:közepes árkategóriájú hozzávalók

Sütőtökkrémes tészta ropogósra sütött sonkával

Igazán különleges tésztaételt kapunk az édeskés, krémes sütőtök  és a karakteres ízvilágú, ropogósra sütött sonka  párosításával. Azoknak is ízleni fog, akik nem kedvelik annyira a sütőtököt.

 Hozzávalók (3 adag)

  • 250 g durum spagetti tészta
  • 40 g sonka (pl.: fekete erdei)
  • 150 g főtt tök
  • 200 g főzőtejszín
  • olívaolaj
  • őrölt chili 
  • őrölt rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma 

a tálaláshoz:

  • rukkola
  • reszelt sajt

 Elkészítés

1. A tököt megmossuk és nagyobb darabokra vágva megsütjük. 200 C fokon, amíg ropogós nem lesz a vágási felület. Ezután kicsit meghűtjük, eltávolítjuk a héját és felaprítjuk.

Az aprított, villával kissé pépesített tököt sózzuk, borsozzuk valamint őrölt rozmaringgal és egy kevés chilivel ízesítjük.

2. Sós vízben al dente-re főzzük a tésztát. A sonka felét felkockázzuk. A fokhagymát felaprítjuk.

3. Egy serpenyőben kevés olívaolajon először az egyben hagyott sonkaszeleteket sütjük ropogósra. (Nem fő ki belőle túl sok zsiradék ezért kell alá az olaj.) A megsült sonkákat kivesszük. Tálalásig félretesszük.

4. A maradék zsiradékban ropogósra sütjük a többi sonkát is, de ezt már nem vesszük ki, hanem ráöntjük a fűszerezett sütőtökpépet. Kevergetve pár percig lepirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel. A tejszínt ne egyszerre adjuk hozzá, hanem folyamatos kevergetés mellett, amennyit felvesz, amennyire sűrűre szeretnénk a szószt.

Végül az egészet átforraljuk. A krémesebb állag érdekében le is lehet még turmixolni.

5. Az elkészült szószhoz keverjük a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

Tálalásnál a tészta tetejére tesszük a félretett sült sonkákat, megszórjuk reszelt sajttal és rukkolával díszítjük.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés