Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Konyha: magyar
Fő kategória: sertés ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, újév, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti

Spaghetti Parma (e Funghi) – azaz sonkás-gombás spagetti Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét
Elkészítési nehézség: könnyű

Lelkesdiétázó: Valentin napi keksz

2016.02.13.

Lelkesdiétázó: Valentin napi keksz

,,Mindig megbeszéljük, hogy nem tartunk Valentin napot. De azért én mindig sütök valamit :-) és mindig kapok virágot :-) Ez a mézes keksz ami nagyon hasonlít a zabkekszre bevált csokis mázzal de még jobban anélkül. Utazáshoz is kiváló, ha megéhezünk, sőt tízórainak is jó suliba. Barátnőkkel teázáshoz is szuper.”

A receptet a Lelkesdiétázó küldte be.

,,Főzni a szeretteimnek, a barátoknak, hozzávalókat válogatni a polcokról, recepteket bújni újabb és újabb inspirációért, kipróbálni, alkotni, fejleszteni és mindezt megírni. Minél egészségesebbet és bárki számára fogyaszthatót adni. Ez a lelkesdiétázó. Mindig is szerettem sütni és főzni és új dolgokat kipróbálni, és újabb kihívást jelentett 25 kilót fogyni, megtanulni a tejmentes vagy a gluténmentes étrendet és mindezt élvezhetővé tenni mindenki számára. Küldöm nektek a legnagyobb szeretettel!”

Hozzávalók:

150 g zabőrlemény

300 g dió

150 g méz

4 tk. mézeskalács fűszerkeverék

30 g felmelegített folyós állagú kókuszzsír

 

Elkészítés:

1. A nedves és a száraz hozzávalókat külön összekeverjük, majd ha szépen kikevertük összekeverhetjük. Szilikon nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Szív alakú formával szíveket szúrunk és sütőpapírral kibélelt tepsibe szaggatjuk. 2 nagy tepsi lesz belőle, ami meglepően gyorsan elfogy majd.

2. 170 fokon 10 percig sütjük. Majd kihűtjük és legalább 70%-os étcsokit olvasztunk, amit a szívek egyik oldalára kenünk. Hagyjuk megszáradni. Ha sütis dobozban tartjuk akkor napok alatt összeérik az íze de erre nem sok példa volt eddig :)

Az eredeti receptet itt találjátok meg.

Lelkesdiétázó

Ez a recept versenyzik a ”Tudatosan táplálkozom” Receptverseny bloggereknek és életmódváltóknak című receptversenyen.

Ha tetszik, akkor szavazz rá és oszd meg facebookon. Egy szavazat = 1 facebook LIKE

A nyertes az lesz, akinek a receptje a legtöbb LIKE-ot kapja a blogomon 2016. március 27-ig.

Te is indulnál a versenyen? Itt találod a versenykiírást.

Nézd meg, hogy a többi versenyző mit küldött be.

vissza

Hozzászólások