Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Kivis-zöldalmás turmix édesköménnyel

Kivis-zöldalmás turmix édesköménnyel Fő kategória: italok
Étkezés: reggeli, tízórai
Szezon: tavaszi, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Eper joghurtos zabkása

2016.03.02.

Eper joghurtos zabkása

Az életmódváltásom óta szinte minden reggel csokis zabkásával kezdek. Egyszerűen imádom. Sosem tudom megunni. Mindig kakaósat készítek, most viszont volt egy kevés eper itthon, mely arra inspirált, hogy kipróbáljak valami újat is.


Hozzávalók (1 adag):

40 g finomszemű zabpehely

10 g xilit (vagy eritrit vagy folyékony édesítő)

1 dl tej (lehet gabonatej is)

1,2 dl víz  

 

az eper joghurthoz: (kb. 6 adag- nem éri meg kevesebbet csinálni belőle, mert úgyis elkanalazgatod magában is)

300 g földieper (pont így hívtak az általános iskolába a kedves osztálytársaim - nem ér nevetni!)

140 g natúr joghurt

250 g zsírszegény túró

25 g xilit

10 g eritrit

1 tk. citromlé

 

Elkészítés:

1. Az eper joghurthoz az epret megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Turmixgépben a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixszoljuk.

2. A tejet a vízzel együtt felforraljuk egy lábosban, majd beleöntjük a zabpelyhet.

Lassú tűzön krémes állagúra főzzük állandó kevergetés mellett. Legyen folyós még, amikor levesszük a tűzhelyről. Ekkor ízesítjük az édesítőszerrel.

Tálba öntjük, és10 percet állni hagyjuk, hogy a zabpehely megszívja magát. Ezalatt a 10 perc alatt be fog sűrűsödni. Ne várjunk vele ennél többet, mert úgy már túl sűrű lenne, 10 perc után fogyasszuk el még langyosan, úgy, hogy az eper joghurtot a tetejére kanalazzuk.

További zabkása recepteket találsz a könyvemben. Többek között a csokis zabkásám receptjét is ott találod meg.

vissza

Hozzászólások