Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Gundel-palacsinta

Gundel-palacsinta Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek
Étkezés: uzsonna
Alkalom: Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt

Tárkonyos gombakrémleves ropogós tésztafedő alatt Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes

Camembert sajttal töltött sült alma

Camembert sajttal töltött sült alma Fő kategória: előételek, vendégvárók
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: őszi
Alkalom: húsvét, Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Lencsesaláta bulgurral

2013.12.31.

Lencsesaláta bulgurral

Egy kicsit különc lencsesaláta recept az isteni bulgurral.

Hozzávalók (4 személyre):

15 dkg lencse

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma                

3 gerezd fokhagyma

5 csokor petrezselyem

1 bögre bulgur

2 bögre víz

6-8 szál újhagyma

4 nagy paradicsom

őrölt feketebors

őrölt kömény

1 citrom leve (lime a legjobb)

olívaolaj

Elkészítés:

1. A vizet felforraljuk egy lábosban, majd ha már felforrt, elzárjuk és beletesszük bulgurt és egy kevés sót. Lefedjük, és időnként megkeverjük. Kb. 25 perc kell neki, hogy megpuhuljon.

2. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbevágott vöröshagymával és fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

3. A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Összekeverjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Citromlével és olívaolajjal ízesítjük. Végül belekeverjük a megfőtt, kihűlt bulgurt és a lencsét.

Jobb íze lesz, ha egy kicsit állni hagyjuk a hűtőben.

Mentés

vissza

Hozzászólások