Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel

Klasszikus sajttorta recept karamell öntettel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd, karácsony, szilveszter, újév, farsang, Valentin-nap
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 120 perc

Gombás pirítós

Gombás pirítós Étkezés: reggeli
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, újév, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes

Sós pálcika (ropi) egészségesen

Sós pálcika (ropi) egészségesen Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: szilveszter, újév, farsang, húsvét, grill party
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Olasz tésztasaláta

2014.04.02.

Olasz tésztasaláta

Kedvenc tésztasalátám. Hidegtálra, vacsorára, grillezéshez, vagy csak azért, mert nagyon finom, és aki egyszer megkóstolta, nem bírja abbahagyni.

Hozzávalók (6-8 személyre):

1 zacskó (500 g) színes orsó tészta

1 db póréhagyma

2 zacskó (200 g) mozzarella mini

2 marék koktélparadicsom

ízlés szerint olajbogyó

olívaolaj

az öntethez:

2 dl víz

1 ek. cukor

1 tk. só

1 ek. ecet

1 csomó petrezselyemzöld

1 csomó friss bazsalikom levél

1 csipet őrölt fehér bors

olívaolaj

Elkészítés:

1. A tésztát sós vízben megfőzzük (al dente). Megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A póréhagymát, a koktélparadicsomot, a sajtot apróra daraboljuk és a kihűlt tésztához keverjük az olajbogyóval együtt.

3. Egy tálban az ecetet elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a borsot, az olívaolajat, a finomra vágott petrezselymet és bazsalikom leveleket.

Ezt az öntetet alaposan elkeverjük a tésztával, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

vissza

Hozzászólások