Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Legnépszerűbb

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

2014.09.27.

Camembert szezámmag bundában, párolt rizzsel és levendula zselével

Egyszerű és nagyon finom vegetáriánus étel.

Hozzávalók (2 személyre):

240 g (2 csomag) natúr camembert sajt (választhatunk ízesítettet is)

a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag

étolaj a sütéshez

köretnek párolt rizs és levendula zselé (vagy áfonyalekvár)


Elkészítés:

1. A sajtot háromszög formájúra vágjuk. Duplán bundázzuk. Lisztbe, felvert, sózott tojásba, majd szezámmaggal ekevert zsemlemorzsába (fele-fele arányban, de inkább több legyen a szezámmag) mártjuk kétszer megismételve. Egyenletesen borítsuk be a sajtokat, rá is kell nyomkodni. Figyeljünk arra, hogy sehol ne lógjon ki a sajt, mert akkor ki fog folyni a belseje.

2. Olajsütőben 170 C fokon pontosan 5 percig süssük. Épp, hogy legyen szép színe, de még ne kezdjen el kifolyni a sajt.

A sajtot még melegen tálaljuk, mert ekkor folyós a közepe. Párolt rizst kínálunk hozzá. Nagyon finom levendula zselével, de ha nem sikerülne kapnunk, akkor a hagyományos áfonyalekvár is kitűnő.

vissza

Hozzászólások