Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel

Saláta fűszeres csirkemellel és fokhagymás avokádóöntettel Konyha: mediterrán
Fő kategória: szárnyas ételek, saláták
Étkezés: ebéd, vacsora
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes

Mozzarellás melegszendvics

Mozzarellás melegszendvics Konyha: mediterrán
Fő kategória: vendégvárók
Étkezés: reggeli, vacsora
Szezon: nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 15 perc

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával

Trikolor paradicsomos-cukkinis penne mini mozzarellával Konyha: mediterrán
Fő kategória: tészták
Szezon: téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári, őszi
Elkészítési idő: max. 15 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes
Népszerű témák: Enni és Fogyni módszer, villámgyors receptek elfoglalt embereknek

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hajdinalisztben bundázott zöldségek

2014.04.18.

Hajdinalisztben bundázott zöldségek

Indiai nevén pakóra lenne, de csicseriborsóliszt helyett hajdinaliszttel teszteltem. Az eredmény egy könnyű rágcsálni való lett, melyet fogyaszthatunk valamilyen mártással, vagy burgonyapürével is.

Hozzávalók (3-4 személyre):

240 g hajdinaliszt

2 tk. fűszerpaprika

2 tk. őrölt feketebors

2 tk. őrölt római kömény

2 tk majoránna

2 tk. őrölt szerecsendió

1 tk. só

1 l hideg víz

2 db karalábé és 2 db cukkini (ezeken kívül bármilyen zöldséget használhatunk)

étolaj a sütéshez  (vagy ghí)

 

Elkészítés:

1.  Összekeverjük a lisztet és a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. Egy órán át állni hagyjuk.

2. A zöldségeket 0,5 cm vékonyra felszeleteljük és besózzuk. 10-15 percig állni hagyjuk.

3. A zöldségeket belemártjuk a tésztába, megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ha kész, papírszalvétán lecsepegtetjük.

 

vissza

Hozzászólások