Life&Trend

Az élet hangulatos oldala, mely összehoz

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért, vagy azért, hogy barátot, társat találj.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Barát- és társkereső:
































Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, gluténmentes, tojásmentes, húsmentes
Árszint: közepes árkategóriájú hozzávalók

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével

Gordon bleu pulykamell vajas-petrezselymes sárgarépával és burgonyapürével Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: karácsony, szilveszter, húsvét, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 60 perc

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

2014.05.27.

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Nyári vacsorához, vagy ebédhez kitűnő választás lehet ez az étel azok számára, akik valamiért nem esznek húst. Akinek hiányzik mellé, az süssön bacon szalonnát hozzá.

Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg újburgonya

vaj

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

3 db friss kakukkfű ág

3 db friss rozmaring ág

8 db új retek

a tzazikihez:

2 db kígyóuborka

frissen őrölt fekete bors

½ citrom leve

olívaolaj

250 g feta sajt (lehet juhtúróval is kiegészíteni)

300 g kefir

150 g natúr joghurt

4-5 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

1. Az uborkát megmossuk és a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Egy edénybe belemorzsoljuk a feta sajtot. Villa segítségével szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük.  Az egészet csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. A lereszelt uborka levét kinyomkodjuk és beletesszük a kefires keverékbe. Elkeverjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

3. Az újburgonyát alaposan megmossuk és egy lábosban sóval puhára főzzük. Ha kész, akkor kihűtjük és cikkekre vágjuk.

4. Az új retket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban vajat forrósítunk és ebbe tesszük bele a retket. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűágat teszünk mellé. Barnásra pirítjuk, majd egy tálba kiöntjük és félretesszük. 

5. Ugyanabban a serpenyőben sütjük meg a burgonyát is. Kevés vajat adunk hozzá. Frissen őrölt tengeri sóval és kakukkfűvel megszórjuk. Mellé rozmaring ágat teszünk. Kevergetve  pirítjuk.

Melegen tálaljuk a hideg tzaziki salátával.

 

vissza

Hozzászólások