Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Kereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Mit főzzek ma?

Bejgli

Bejgli Konyha: magyar
Fő kategória: desszertek, vendégvárók
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: téli
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: nehéz

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes)

Alakbarát zöldborsó főzelék bazsalikomos pulykagombóccal (gluténmentes) Fő kategória: szárnyas ételek
Étkezés: ebéd, vacsora
Szezon: szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes
Elkészítési idő: max. 30 perc

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti

Alakbarát, extra finom, extra gyors narancsos-túrós süti Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Alkalom: karácsony
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc
Speciális összetevő: fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, húsmentes

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

2014.05.27.

Héjában sült burgonya vajas retekkel és tzazikivel

Nyári vacsorához, vagy ebédhez kitűnő választás lehet ez az étel azok számára, akik valamiért nem esznek húst. Akinek hiányzik mellé, az süssön bacon szalonnát hozzá.

Hozzávalók (4 személyre):

0,5 kg újburgonya

vaj

frissen őrölt tengeri só

frissen őrölt fekete bors

3 db friss kakukkfű ág

3 db friss rozmaring ág

8 db új retek

a tzazikihez:

2 db kígyóuborka

frissen őrölt fekete bors

½ citrom leve

olívaolaj

250 g feta sajt (lehet juhtúróval is kiegészíteni)

300 g kefir

150 g natúr joghurt

4-5 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

1. Az uborkát megmossuk és a sajtreszelő legnagyobb lyukán lereszeljük. Egy edénybe belemorzsoljuk a feta sajtot. Villa segítségével szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük.  Az egészet csomómentesre keverjük, végül hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

2. A lereszelt uborka levét kinyomkodjuk és beletesszük a kefires keverékbe. Elkeverjük és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.

3. Az újburgonyát alaposan megmossuk és egy lábosban sóval puhára főzzük. Ha kész, akkor kihűtjük és cikkekre vágjuk.

4. Az új retket megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosban vajat forrósítunk és ebbe tesszük bele a retket. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűágat teszünk mellé. Barnásra pirítjuk, majd egy tálba kiöntjük és félretesszük. 

5. Ugyanabban a serpenyőben sütjük meg a burgonyát is. Kevés vajat adunk hozzá. Frissen őrölt tengeri sóval és kakukkfűvel megszórjuk. Mellé rozmaring ágat teszünk. Kevergetve  pirítjuk.

Melegen tálaljuk a hideg tzaziki salátával.

 

vissza

Hozzászólások