Life&Trend

Az élet hangulatos oldala

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntelek az oldalamon! Örülök, hogy itt vagy!

Földi Rita vagyok, a Life&Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life&Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life&Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Kövess itt is!

Life&Trend

Megosztás

Mit főzzek ma?

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen, tavaszi, nyári
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Zsályás fokhagymakrémleves

Zsályás fokhagymakrémleves Elkészítési idő (perc): 30
Árszint: olcsó hozzávalók

Diétás raffaello golyó proteinnel

Diétás raffaello golyó proteinnel Fő kategória: desszertek
Étkezés: tízórai, uzsonna
Szezon: szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 90 perc
Speciális összetevő: húsmentes, fehér cukor mentes, fehér liszt mentes, tojásmentes

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

2016.03.19.

Leveles tésztából készült fűszervajas falatok sajttal, sonkával vagy virslivel töltve

Az egyik kedvencem ez a recept. Kitűnő vendégvárónak, ráadásul nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Általában Szilveszterkor szoktam készíteni és mindig megállapítom, hogy többet kellett volna belőle sütni, mert pillanatok alatt elfogy.

Hozzávalók:

leveles tészta (3 csomag Tante Fanny friss leveles tésztát használtam, de használhatunk fagyasztott leveles tésztát is.)

2 ek. vaj

1 csomag Lucullus sültkrumpli fűszersó (Én a simát használtam, de kipróbálhatjuk a paprikásat is.)

reszelt sajt

sonka (pl: fekete erdei sonka, vagy Húsvéti maradék sonka) de lehet szalonna is, vagy mini virsli

a kenéshez: 1 db tojás

a díszítéshez: szezámmag

 

Elkészítés:

1. A vajat félig felolvasztjuk, és belekeverjük a fűszersót.

2. Ha Tante Fanny leveles tésztával dolgozunk, akkor miután kivettük a hűtőből kb. 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten. Csak ezután kezdjünk el vele dolgozni.

Ezt a tésztát csak ki kell tekerni, nem szükséges nyújtani. (Ha más leveles tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra.)

Téglalapokat vágunk belőle, melyeket alaposan megkenünk a fűszeres vajjal.

A téglalapok közepére tesszük a sonkát, vagy a szalonnát, vagy a virslit. (Általában vegyesen készítem: egy tepsi sonkás, a másik szalonnás, a harmadik virslis). Alaposan megszórjuk reszelt sajttal, majd a téglalapok egymással átlósan szembeni sarkait egymásra hajtjuk.

3. Az így elkészített falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Előmelegített 200 C fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

vissza

Hozzászólások