Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Hogyan készíts csajos forralt bort?

2017.11.10.

Hogyan készíts csajos forralt bort?

A legfinomabb, legfűszeresebb csajos forralt bor receptje

Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken vitatkozhatunk, viszont az kétségtelen, hogy egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket, és az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti.

Hangulatos forró ital a karácsonyi vásárokban és meghitt percekhez hozzájáruló finomság egy kettesben eltöltött estén is. Mindez akkor érvényesül a leginkább, ha megfelelően készíted el ezt a fűszeres italt. Megmutatom, hogy én hogyan készítem a forralt bort és, hogy mitől lesz igazán csajos.

Pinterest

undefined

A forralt bort általában mindenki úgy készíti, hogy a borhoz egyszerűen hozzáadja a fűszereket és összemelegíti, én viszont másképp készítem. Tudjuk, hogy a forralt bort – nevével ellentétben – nem szabad forralni, csak melegíteni. Viszont így a fűszerek nem tudnak kellően kioldódni. Így, ha igazán fűszeres forró italt szeretnél, akkor előbb készíts egy intenzív főzetet, melyhez csak hozzáadod a bort.

Talán az igazi borkedvelők felvont szemöldökkel olvassák majd, hogy víz is található a hozzávalók között, de ez az én receptemben nélkülözhetetlen. Mondhatjuk, azt is, hogy ez egy igazi csajos forralt bor receptje, melyben a bor kevésbé, a fűszerek viszont annál inkább érvényesülnek. Íme, a recept:  

Hozzávalók

  • 750 ml bor (ízlés szerint fehér vagy vörös)

  • 250 ml víz

  • ízlés szerint 6-8 ek. cukor vagy méz

  • fűszerek:  1 db egész fahéj rúd, 6 db egész szegfűszeg, 3 db szegfűbors vagy egy fél marék forralt bor fűszerkeverék, mely gyömbért, hibiszkuszt és szerecsendióvirágot is tartalmaz és ettől még finomabb lesz.

Elkészítés

1. Egy lábosban forraljuk fel a vizet a fűszerekkel! Hagyjuk felére elforni, így intenzív fűszerezésű főzetet fogunk kapni.

2. A főzethez hozzáadjuk a cukrot, és ha feloldódott, akkor a bort is. A borral már ne forraljuk, csak melegítsük át az egészet!

3. 5-10 percet hagyjuk állni, így a benne maradt fűszerek még jobban kioldódnak. Szűrjük át, és melegen fogyasszuk!

A forralt bor tovább ízesíthető gyümölcsökkel is. Ha fehérborból készítjük, akkor az alma és a körte illik hozzá igazán. (Esetleg még egy kevés almalével is tovább ízesíthetjük.) Ha vörösbort választottunk, akkor a végén áztassunk bele narancsdarabokat, vagy aszalt gyümölcsöket. Esetleg egy kevés rummal is megbolondíthatjuk. De vigyázzunk, mert a hangulat is bolondos lesz tőle!

Pinterest

undefined

Szerző: Földi Rita

fotók: Pinterest

Rita Fitnesz Receptjei - Hírlevél

Fitnesz receptek és életmódtippek, hogy ne maradj le semmiről! (Nyugi, nem tömöm tele a postaládádat, havonta maximum 2 hírlevelet küldök.)

Név *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!