• Készüljünk együtt a Karácsonyra!

Az igazi csajos forralt bor receptje

 

Az igazi csajos forralt bor receptje

Így lesz igazán fűszeres és igazán finom

Vörösborból vagy fehérborból készüljön? Kell bele narancshéj, vagy sem? Mindezeken vitatkozhatunk, viszont az kétségtelen, hogy egy jól elkészített forralt bor megkoronázhatja a téli estéket és akár az ünnepi pillanatokat is szebbé teheti. Hangulatos forró ital a karácsonyi vásárokban és meghitt percekhez hozzájáruló finomság egy kettesben eltöltött estén is. Mindez akkor érvényesül a leginkább, ha megfelelően készíted el ezt a fűszeres italt. Megmutatom, hogy én hogyan készítem a forralt bort és, hogy mitől lesz igazán csajos.

Pinterest

undefined

A forralt bort általában mindenki úgy készíti, hogy a borhoz egyszerűen hozzáadja a fűszereket és összemelegíti, én viszont másképp készítem. Tudjuk, hogy a forralt bort – nevével ellentétben – nem szabad forralni, csak melegíteni. Viszont így a fűszerek nem tudnak kellően kioldódni. Így, ha igazán fűszeres forró italt szeretnél, akkor előbb készíts egy intenzív főzetet, melyhez csak hozzáadod a bort.

Talán az igazi borkedvelők felvont szemöldökkel olvassák majd, hogy víz is található a hozzávalók között, de ez az én receptemben nélkülözhetetlen. Mondhatjuk, azt is, hogy ez egy igazi csajos forralt bor receptje, melyben a bor kevésbé, a fűszerek viszont annál inkább érvényesülnek. Íme, a recept:  

Hozzávalók

  • 750 ml bor (ízlés szerint fehér vagy vörös)

  • 250 ml víz

  • ízlés szerint 6-8 ek. cukor vagy méz

  • fűszerek:  1 db egész fahéj rúd, 6 db egész szegfűszeg, 3 db szegfűbors vagy egy fél marék forralt bor fűszerkeverék, mely gyömbért, hibiszkuszt és szerecsendióvirágot is tartalmaz és ettől még finomabb lesz.

Elkészítés

1. Egy lábosban forraljuk fel a vizet a fűszerekkel! Hagyjuk felére elforni, így intenzív fűszerezésű főzetet fogunk kapni.

2. A főzethez hozzáadjuk a cukrot, és ha feloldódott, akkor a bort is. A borral már ne forraljuk, csak melegítsük át az egészet!

3. 5-10 percet hagyjuk állni, így a benne maradt fűszerek még jobban kioldódnak. Szűrjük át, és melegen fogyasszuk!

A forralt bor tovább ízesíthető gyümölcsökkel is. Ha fehérborból készítjük, akkor az alma és a körte illik hozzá igazán. (Esetleg még egy kevés almalével is tovább ízesíthetjük.) Ha vörösbort választottunk, akkor a végén áztassunk bele narancsdarabokat, vagy aszalt gyümölcsöket. Esetleg egy kevés rummal is megbolondíthatjuk. De vigyázzunk, mert a hangulat is bolondos lesz tőle!

Pinterest

undefined

Szerző: Földi Rita

Tetszett a cikk? Oszd meg az ismerőseiddel is!

Még több tipp, ötlet, recept a Facebook és az Instagram oldalamon.

vissza

Kedves Olvasóm!

Földi Rita - Éjjel Nappal Balaton online turisztikai magazin

Szeretettel köszöntelek! Örülök, hogy itt vagy! Földi Rita vagyok, a Life & Trend alapítója és főszerkesztője.

Az élet számos területén találhatunk olyan tevékenységeket, melyek szebbé tehetik a mindennapjainkat. A Life & Trend ezeket szeretné bemutatni, hogy az élet hangulatos oldala legyen, ahová örömmel térsz be egy kis csemegéért, motivációért, tippekért.

A Life & Trend hangulatot ad, életmódtippekkel lát el, szórakoztat.

Megosztás

Mit főzzek ma?

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel

Rozmaringos sütőtökkrémleves pirított tökmaggal és édesköménnyel Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli
Alkalom: Halloween, Márton-nap, vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 30 perc

Lebbencsleves

Lebbencsleves Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: őszi, téli, szezonfüggetlen
Elkészítési nehézség: könnyű
Elkészítési idő: max. 60 perc

Zöldborsóleves vajas galuskával

Zöldborsóleves vajas galuskával Konyha: magyar
Fő kategória: levesek
Étkezés: ebéd
Szezon: tavaszi, nyári, őszi, téli, szezonfüggetlen
Alkalom: vasárnapi ebéd
Elkészítési nehézség: közepes

Legnépszerűbb